Kirsebærhaven fik grænseoverskridende besøg

03
112021

Onsdag den 27. oktober 2021 fik Kirsebærhaven besøg fra Treffpunkt für aktiven Senioren i Niebüll. Hensigten var at orientere sig om den måde, Kirsebærhaven er organiseret på, og hvilke tilbud Kirsebærhaven kan give sine medlemmer. Der var også mulighed for at få oplysninger om, hvordan seniorer har oprettet et samlingssted i Niebüll.

Besøget blev indledt med, at lederen Joanna Wolf viste gæsterne rundt i Kirsebærhaven. De besøgende blev overrasket over, hvor meget der gemte sig bag de forholdsvis beskedne mure. Hjemme i Niebüll var rammerne små og gamle.

Hvor Kirsebærhaven har fået stillet ydre rammer til rådighed til rådighed i form af en ansat leder og to yderlige ansatte samt fuld kommunal betaling af husleje og forbrug, har seniorerne i Niebüll også fået husleje og forbrug. Men mens Kirsebærhavens indre liv er organiseret ved en forening, der er ledet af et brugerråd eller en bestyrelse, er Treffpunkt für aktiven Senioren anderledes opbygget. Der er tale om et Arbeitsgemeinschaft Begegnungsstätte (et samarbejdsorgan for mødestedet), og formanden for dette er en ansat i Niebüll kommune, Anke Paulsen.

Der er i Niebüll ca. 40 frivillige hjælpere, og det er fire foreninger, der stiller de frivillige. Det er Arbeiterwohlfahrt Niebüll, tysk Røde Kors, og de evangeliske og katolske menigheder i byen. Vi fik ud over formanden besøg af Christa Schumann, katolsk, Claudia Andresen, Røde Kors, og Irmgard Clausen og Margit Brodersen fra den evangelske menighed.

Ved kaffebordet med brødtorte blev gæsterne yderligere orienteret om de økonomiske muligheder for brugerrådet, idet der afkræves brugerne et registreringsgebyr på 100 kr. for kalenderåret, midler fra den sociale servicelov § 79 og ydelser fra fonde. Der var stor spørgelyst fra gæsternes side, og at der er ca. 120 frivillige hjælpere i Kirsebærhaven aftvang respekt. Selv om også foreninger kan låne lokaler i Kirsebærhaven, er Kirsebærhavens opbygning afvigende fra Niebülls, idet der i Niebüll hver tirsdag afholdes arrangementer vekslende fra hver forening. Mandag og torsdag mødes man til fælles spil om eftermiddagen.

Det kan altid være af værdi at kaste et blik over den anden side af hegnet.

 

Bent Tvede Andersen på vegne Kirsebærhavens PR-udvalg